Det kan finnas flera anledningar till att man väljer att pendla till jobbet med bil istället för att åka kollektivt. En vanlig anledning är till exempel att det inte finns tillräckligt utbyggd kollektivtrafik där man bor för att man ska hinna åka till jobbet och hem igen varje dag på det sättet. Så kan till exempel vara fallet om man bor långt utanför Stockholm och jobbar inne i stan, eller om man både bor och jobbar ute på landsbygden. Det man ska komma ihåg om man finner sig i denna situation är att man faktiskt får göra avdrag för sina bilresor, föresatt att man har 5 kilometer eller längre till jobbet och att man tjänar minst två timmar om dagen på att köra bil istället för att åka kollektivt.

Även om man kör bil och sparar tid på det sättet, kan det dock vara lätt att känna att tiden man tillbringar på att pendla är bortkastad tid. Detta kan man dock lätt åtgärda genom att anta vanan att lyssna på podcasts eller ljudböcker i bilen. På det sättet kan man lära sig något nytt på väg till jobbet, eller i alla fall få underhållning för att ladda upp inför arbetsdagen (eller för att varva ned på vägen hem).

En nackdel med att pendla med bil (i alla fall om man jobbar i Stockholms innerstad) är dock att det är svårt att hitta parkeringsplatser. Om du letar efter en ny kontorsplats i Stockholm med bättre parkeringsmöjligheter ska du gå in på Helioworks. De erbjuder kontorsplatser och mötesrum i Stockholm, på åtta olika platser i staden, så att du kan hitta en passande lokal oavsett från vilket håll du pendlar in till stan.