Inom många yrken blir bilen lite av en arbetsplats. Man kan göra vissa arbetsuppgifter i den, man transporterar material och mycket annat. Dessutom reser man mellan olika arbetsplatser. Men för att arbetsbilen ska fungera optimalt behöver den ha en bra inredning. Det finns flera olika varianter av inredning för en arbetsbil att välja mellan.

Bilinredning för alla bilar

Hos företaget Work System satsar man på att ta fram bra inredning och tillbehör till bilar av alla modeller. De erbjuder bland annat bilinredning i form av olika skåp och annan fast inredning för skåpbilar, dubbla golv för bilarna samt saker för lastsäkring. Det finns också saker som gör förarmiljön bättre. Du kan till exempel inreda bilens kupé till ett mindre kontor med fäste för iPad, telefon och mycket annat. Det finns också väldigt många olika varianter av varningsljus och skyltar som kan vara bra att ha i eller på bilen. På så sätt kan man synas tydligare om man arbetar utmed vägen.

Viktigt att tänka på

När du ska inreda din arbetsbil är det viktigt att du gör det på ett säkert sätt. Delarna får inte ligga lösa och om man krockar ska de inte innebära en fara för de andra trafikanterna. Om du gör om din bils förarsäte och instrumentbräda till ett kontor är det viktigt att du inte låter mobil eller annat dra uppmärksamhet från körningen. Då kan du snabbt bli en trafikfara.

Anpassa bilen efter dig

En stor fördel med att inreda arbetsbilen med olika moduler är att du enkelt kan anpassa bilen helt efter dig. Du kanske vill ha ett dubbelt golv med heltäckande lådor, fritt utrymme inne i skåpbilen och så en vägg längst bak försedd med skåp, lådor och fack som kan nås genom att man öppnar de bakre dörrarna. Möjligheterna är helt enkelt bara begränsade till fantasi och ekonomi.