Förare och passagerare i bil

Alla bilägare kommer förr eller senare till den punkt när man vill sälja sin bil. Oavsett om man ska köpa en begagnad bil eller göra en annan investering är det ett bra sätt att få startkapital om man säljer den nuvarande bilen. Det man bör tänka på är att bra bilder säger mer än tusen ord. Många mobilkameror har idag inställningar som ger riktigt bra bilder. När du ska träffa presumtiva köpare bör du antingen vara med dem i bilen när de provkör eller be dem lämna sitt idkort i pant. Ägarbytet görs enklast online i Transportstyrelsens register. Idag är det många som använder banktjänsten Swish när de slutför köpet. Detta är betydligt enklare än att ta emot kontanta medel. Det är inte alltid lätt att annonsera själv, många väljer därför att få hjälp med att uppskatta bilens förväntade värde.

Hur skriver man en bra annons?

Man som fotograferar

Om du väljer att satsa på bra bilder är nästa steg att skriva en tilltalande text. Det första du bör göra är att se efter hur många bilar av ditt märke och årsmodell som finns till salu. Titta efter bilar som är likvärdiga din bil gällande milantal och utrustning. En tjänst som bilvärdering kommer vara till stor nytta. Du kan även bilda dig en uppfattning om priserna är rättvisa genom att se efter hur länge likvärdiga bilar har legat ute för försäljning. Därefter ska du göra ditt bästa för att toppa deras annonstext. . Ta gärna med bilens tekniska fakta längst ned.

Bekväm Volvo, bra dragbil eller en trygg familjebil?

Försök att fokusera på nyckelord som du kan anta att presumtiva köpare skriver in när de söker efter en bil. Utgå ifrån den bil du har och försök få fram ord som kännetecknar den. Om du har en Jeep Grand Cherokee kan du fokusera på hur stark den är och hur bra den drar istället för att berätta hur mycket en V8 drar. Det är ju lättast att sälja en bil som attraherar många men du ska även göra ditt bästa för att låta uppriktig kring eventuella skavanker.