Man mäter lufttryket på bil

Däckbranschen har tidigare haft rykte om sig att vara lite vilda västern. Idag är det inte så men det är ändå viktigt att välja en bra återförsäljare med anknytning till Däckspecialisternas Riksförbund. Alla däck som finns på marknaden är nämligen inte särskilt bra, trots att de nästan alltid marknadsförs som om det vore just det.

 

Visst kan man köpa billiga däck istället för premiummärken! Så länge man vet vad man gör och är extra noga med att byta vinterdäcken i tid på hösten. Tänk också på att inte behålla dem på för länge. Du kan bli bötfälld om du kör med dubbade vinterdäck fast det inte är vinterväglag. Gummi och slitmönster är en färskvara så även om däcken var bäst i test en gång i tiden och kostade mycket pengar så måste du kontrollera i förväg att de håller en säsong till innan montering.Nya däck på vit bil

 

Gör ett medvetet val av däck

 

En uppsättning nya däck kostar en del. Men egentligen inte så mycket i förhållande till i hur hög grad det påverkar körningen och bilens utseende. Det lönar sig verkligen att tänka igenom valet noga. 

 

Enligt Däckmärkningsförordningen ska däck ha en märkning. Den gör att du kan avgöra om de är lämpliga för de vägar som du kommer att köra på. En däckhandlare kan hjälpa dig om du är osäker på vad märkningarna betyder och vad du bör välja. Man kan alltid behöva lite hjälp vid valet av däck. Det är svårt för en lekman att sätta sig in i vad olika greppmönster och gummiblandningar har för effekt. Skillnaden i prestanda kan vara helt avgörande i skarpt läge. Olika däck har till exempel olika lång bromssträcka på blankis.

 

Alla däck har en rad egenskaper och det gäller att välja rätt modell utifrån vad man själv prioriterar och behöver. Kör du inte så ofta är kanske inte rullmotståndet och dess påverkan på bränsleförbrukningen viktigast av allt. Då kan det vara viktigare att däcken har ett mönster som gör dem tystare eller att de har bästa möjliga våtgrepp. En bra däckhandlare kan bistå dig utifrån sin erfarenhet av olika märken och modeller. Hjulonline är ett bra val av däckhandlare som lever upp till våra krav, här är mer om svenska Hjulonline och deras sortiment av däck i olika prisklasser.Kvinna byter däck

 

Fler anledningar till att vara noga vid valet av däckhandlare:

 

  • Hos en erkänd däckhandlare kan du räkna med ett stort utbud och att du kommer att hitta däcken du letar efter.
  • På bra däcksajter kan du använda en sökfunktion som innebär att du anger bilens registreringsnummer och direkt får upp de däck som passar just din bil. Annars måste du själv försäkra dig om att få rätt storlek.
  • En erfaren däckförsäljare kommer att skicka din beställning snabbt och ge dig god kundtrygghet.
  • Många av de stora däckhandlarna samarbetar med serviceverkstäder runt om i landet där du kan få bra pris på montering av nya däck.
  • Det är lättare att hitta däck och fälgar med rätt utseende om urvalet är stort.