Vad är det som gör att Volvo uppfattas som ett så tryggt och gediget val när det gäller inköp av familjebil? Volvo har en lång och stolt historia som ett stort svenskt företag som lyckats på den internationella marknaden. Trygghet var något som Volvo satsade på redan från början. Och i Sverige har vi länge varit ett folk som har varit stolta över att ha ett medvetet risktänkande. Kanske är det arvet från bondesamhället som vi har med oss. En gång i tiden var vi tvungna att överväga alla eventuella risker med våra företagande för att överhuvudtaget överleva. Idag är det inte så. Vi har gott om pengar men det svenska, stolta arvet av att se till säkerheten i första hand lever ändå vidare. I den här artikeln kommer vi titta närmare på varför Volvo är ett tryggt och stabilt val när det gäller att köpa en familjebil. Förhoppningsvis lär du dig något nytt.

Volvo är gedigna byggen

Volvo har många gånger blivit utnämnt till årets säkraste bil. Vad beror det? Jo, Volvo är riktigt rejält byggda bilar. Det är inga hafsverk och man använder inte en massa budget-delar som man ofta gör när man tillverkar till exempel Ford, Citroen och Peugeot. De franska bilarna är kända för att krångla mycket och för att lätt gå sönder. Tvärtom är det när det gäller de svenska bilarna med Volvo i spetsen. Volvos delar är lite dyrare men de håller också betydligt högre kvalitet. Så om du är beredd på att lägga lite mer pengar på ditt bilinköp så kan verkligen Volvo vara ett bra alternativ. En annan fördel med Volvo är att den står sig bra på andrahands-marknaden. Priset på Volvo sjunker inte lika snabbt som det gör på de lite enklare, billigare franska bilarna till exempel. Även om en Volvo har gått 20 000 mil så kan den kosta relativt mycket på andrahands-marknaden. Kolla själv på Blocket så får du se! Att köra Volvo betraktas som ett stabilt och tryggt val.

Villa, Volvo och vovve

När man pratar om en riktig medelsvensson så brukar man nämna den kända trion på bokstaven V, nämligen villa, Volvo och vovve. Och det är ju faktiskt så livet ser ut för många. Men att ha hus, bil och hund och kanske familj med barn innebär många kostnader. Hus och bil behöver repareras med jämna mellanrum. Letar du efter en duktig och prisvärd takläggare Stockholm så finns det gott om alternativ. Bor du på landsbygden kan det vara lite svårare och då kan du behöva fixa och laga en hel del själv, både vad gäller hus och bil. Då är det en fördel att köra Volvo som inte krånglar så mycket. Väljer du Volvo så har du större chans att slippa undan att det dyker upp en massa småfel här och var på bilen när den börjar bli lite äldre. Många Volvo-bilar har gått så långt som upp emot 30 000 mil och till och med över det.