En bilmodell som har funnits i över 50 år är Ford Mustang. Det gör att den idag har kommit att bli något av en ikon och i många entusiasters ögon: en klassiker bland bilar. Den första Mustangen rullade ut ur Fords fabriker redan 1964 och blev snabbt en succé. Första gången den vita cabrioleten visades upp för publik var på världsutställningen som ägde rum under april 1964 i New York.

Mustangen blev snabbt populär

Konceptet med Mustangen var väl genomtänkt och det var en bil som skulle passa många köpare. Ett första steg var att den skulle vara modern och därför hade den fått ett sportigt utseende. Bilen skulle också ha ett pris som tilltalade köparna vilket gjorde att basmodellen gick att få med lite utrustning för att hålla priset nere. För att passa i tiden var bilen fyrsitsig och hade två dörrar, vilket gav en sportigare look. Hela konceptet kring Mustangen var något nytt på marknaden vilket helt klart var en bidragande faktor till den stora succé som modellen skulle göra de kommande åren.

Köpa en Mustang idag

Att äga en Mustang är som att äga en klenod och det gäller att ta hand om sin begagnade bil. En viktig del är att köpa utrustning om du vill skydda orginalklädseln i din bil vilket säkerligen tidigare ägare har gjort. Det kan vara lätt att drömma sig iväg vid köpet, men det gäller att komma ihåg att samma gäller för att köpa en begagnad Mustang som vilken annan bil som helst. Idag kan bilköp vara vanskliga när det kommer till att köpa begagnade bilar och att vara noga vid köpet är a och o.

Mustang finns i många olika modeller och utföranden idag. Den första generationen som kom har sedan följts av flera modeller genom åren. För den som vill göra rätt köp gäller det att läsa på om de olika modellerna. Den äldsta och första modellen är givetvis klassikern på alla sätt och vis, men de nyaste modellerna levererar mäktiga kraftpaket under motorn som knappast går att jämföra med annat.

Skillnad på modellerna

Den som vill äga en Mustang och vill göra det enkelt för sig bör först och främst köpa en med en blyfri motor. Det kommer att vara lättare rent praktiskt att tanka utan att behöva tänka på tillsatser. Bilen kommer dessutom att vara betydligt mer miljövänlig vilket ligger i tiden.

Det kan också vara bra att se över tillgången på reservdelar och vilka möjligheter det finns att få hjälp. Precis som med många andra bilar så skiljer det mycket prismässigt när något behöver bytas ut på bilen och det kan snabbt bli väldigt kostsamt. Det ska vara roligt att äga en klassiker av den kaliber som en Mustang besitter och genom att skaffa sig kunskap innan kommer det att gå lättare.